PF-ISAC 2008 December (Photon Factory International Science Advisory Committee)
****** Dec. 16th &17th 2008 ******


PF-ISAC agenda

Place:Rinko-shitsu2 on 2F in the 4-go-kan in KEK

Members:

Ernest Fontes (Cornell High Energy Synchrotron Source)
Hidetoshi Fukuyama (Tokyo University of Science)
Efim Gluskin (Advanced Photon Source)
Keith Hodgson (Stanford Synchrotron Radiation Laboratory)
Ingolf Lindau (Stanford University)
Kunio Miki (Kyoto University)

Toshiaki Ohta (Ritsumeikan University)
Moonhor Ree(Pohang Accelerator Laboratory)
Volker Saile (University of Karlsruhe)
Hiroyoshi Suematsu (Riken Harima Institute)


Report (2009/4/2)

<Tuesday December 16th 2008>
08:30 Hotel lobby for pick-up taxi
09:15-09:25 Introduction (O. Shimomura & K. Hodgson)
09:25-10:05 Charge to the PF-ISAC
Updates on PF and PF-AR activities ibudget & user operationj
Response to the previous PF-ISAC
Director's discretionary funds (2nd year)
Presentation file (S. Wakatsuki) (30 min + 10 min discussion)
10:05-10:30 Update on light sources (top-up operation & kickers for BL-16, second Apple-II)
(T. Kasuga) (20 min + 5 min discussion)
10:30-10:55 Progress report on BL strategy and the new beam lines and consolidation of BLs
(M. Nomura) (20 min + 5 min discussion)
10:55-11:15 Coffee Break
11:15-11:40 New schemes for "user-operated" beam lines, beamlines and beam time for university education
(M. Nomura) (20 min + 5 min discussion)
11:40-12:00 Progress and first experience of BL-16
(K. Amemiya) (20 min)
12:00-13:00 Lunch
13:00-13:30 Executive session <CLOSED>
13:30-14:10 Start-up of Condensed Matter Research Center
(Y. Murakami) (40 min)
14:10-14:50 Science topics (20min x 2)
  A) Structure of deubiquitinating enzyme (S. Fukai, Univ. of Tokyo)
  B) Angle-resolved photoemission spectroscopy of complex oxides (A. Fujimori, Univ. of Tokyo)
14:50-15:10 Coffee break
15:10-16:10 ERL project (including 20 min discussion) (H. Kawata & T. Kasuga) (60min)
16:10-16:30 Organization of the IMSS/PF and the directorate for FY2009-11, relation between KEK Accel Lab and Machine Division
(O. Shimomura & S. Wakatsuki) (20min)
16:30-17:00 Discussion with PF directorate and Director of CMRC <CLOSED>
17:00-18:00 Executive session (Fix next ISAC dates in FY2009) <CLOSED>
19:00 Dinner
 
<Wednesday December 17th 2008>
08:30 Hotel lobby for pick-up hotel bus
09:00-11:00 Executive session (Shimomura, PF Directorate, Director of CMRC) <CLOSED>
11:00-11:30 Summary discussion